Okklusionstræning – workshop


Okklusionstræning – workshop

Okklusionstræning er en nyere træningsform, hvor man kan skåne leddene under træning, da man kun arbejder med 20-40 % af sin maksimale ydeevne.

Det betyder at man kan få samme effekt som ved tung styrketræning uden at belaste sine led.

 

Styrketræning

Styrketræning er en vigtig træningsform sammen med konditionstræning. Styrketræning er som ordret siger det, en træningsform der øger din styrke. Derudover forbedre det din hvileforbrænding.

Under traditionel styrketræning skal man træne med en høj intensitet – du skal arbejde med 75-85% af din maksimale ydeevne for at få de gavnlige effekter som muskeltilvækst mm. Det er altså hård styrketræning.

Eksempel: en kvinde der kan lave 1 gentagelse med fx øvelsen squat med 20 kg, skal træne med følgende:

Traditionel styrketræning: skal hun arbejde med en vægt der ligger mellem:  15-17 kg.

Okklusionstræning: her skal hun arbejde med en vægt der ligger mellem: 4-8 kg.

 

Det er med andre ord betydeligt mere skånsomt for leddene, der er mindre risiko for skader og det er lettere at presse sig selv.

 

Hvem har gavn af denne form for træning

ALLE!

Her er et par eksempler på hvem der kan have gavn:

  • Styrketræning er vigtigt for os alle for at holde os sunde og holde livsstilssygdomme væk. Derudover skal vi have en god styrke for at kunne bevæge os når vi bliver ældre og ikke går og falder (der er selvfølgelig flere faktorer, der spiller ind).
  • Kvinder har i årevis ikke prioriteret styrketræning – men det er ligeså, hvis ikke vigtigere for kvinder at styrketræning. Specielt når kvinder rammer overgangsalderen – da muskelmassen desværre falder en del under og efter.
  • Derudover har mange der ofte får smerter efter træning eller en gigtsygdom, der gør at de har svært ved at bære eller løfte tunge vægte effekt af træningen.
  • Hvis du har en nedsynkning af fx blære eller livmoder, ikke har styrken i bækkenbundens muskulatur endnu mm er denne træningsform mere skånsom for bækkenbunden og facilitere måske bækkenbunden.
  • Til sidst patienter, der genoptræner efter en skade.

Kontraindikation – dvs. dem der ikke må træne med okklusion er: ubehandlet højt blodtryk, folk med hjertesygdomme eller tidligere har haft dyb venetrombose.

 

Workshop i Fysikken

Gyn. obs fys Nanna Larsen og Mie Olsen holder workshop i Fysikken Ringsted mandag d. 30/1-23 kl. 16.30-18.30. Der vil først være et oplæg omkring styrketræning og dens fordele, okklusionstræning hvad er det der sker og til sidst en træningsseance, hvor okklusionstræning prøves på egen krop.

 

Det er muligt at købe okklusionsstropper efterfølgende.

 

Det er gratis for medlemmer af Fysikken. Ikke medlemmer koster det 100kr.

 

Tilmelding sker efter først til mølle på 57612465 eller på mail: fysikken@fysikken.dk

Har du brug for at vide mere inden du tilmelder dig er du altid velkommen til at kontakte os.

 

SAMARBEJDSPARTNERE

Bliv medlem

Ring til os