Baby tjek

Katrine er på barsel og er først tilbage i slut november 2024.

Katrine Magnussen brænder for at hjælpe de helt små og har dygtiggjort sig indenfor behandling og tjek af babyer fra 0-1 år. Som aut. osteopat er det vigtigt løbende at tage kurser, som giver de rette undersøgelses- og behandlingsværktøjer til at hjælpe babyer og børn bedst muligt.

Et baby tjek kan være en god måde for forældre at sikre sig, at alt er som det skal være ovenpå fødslen. Derfor anbefales det også, at det bliver gjort, inden babyen er 3 måneder gammel, dog kan man sagtens undersøge efter de 3 måneder og frem til 1 år.

Hvordan foregår et baby tjek?

For en ukompliceret vaginal fødsel anslås det, at der påføres op til 15 kg kraft på babyens hoved og krop. Det er babyen lavet til, så det er i sig selv ikke noget problem, men blander man sig for meget i selve fødslen, fordi det tager for lang tid, eller babyen sidder skævt i mors bækken, vil dette som regel have indflydelse på vævet hos både mor og baby.

Tang, vacuum eller langvarige fødsler, der afsluttes med akut kejsersnit, kan ligeledes resultere i uro, spændinger eller skævheder hos babyen.

Derfor er det altid at anbefale at få sin baby tjekket og undersøgt, så man allerede fra de er helt små, kan komme eventuelle spændinger og skævheder til livs.

Når man ser på muskelspændinger, favoritside og kranieform, kan detaljer fra leveringen af babyen hjælpe med at sammensætte årsagen og dermed være en stor hjælp i behandlingen af de symptomer, der kommer fra f.eks. utrøstelige babyer, babyer der sover uroligt, ubalancer, stiv- og skævheder, favoritside, mm.

Babytjek indeholder altid:

  • Tjek af relevante reflekser og milepæle for alderen

  • Tjek for stramt tungebånd

  • Tjek af skævheder i kranieknoglerne, nakke og krop

Book tid

  • Hvad kan et baby tjek gøre for min baby?

    Det kan give god mening at få din baby undersøgt af en aut. osteopat inden for de første måneder efter fødslen, da der her kan opstå gener i form af spændinger og skævheder. En osteopatisk undersøgelse kan hjælpe med at komme disse gener til livs.

  • Hvornår kan min baby komme til en osteopat?

    Vi anbefaler, at du får foretaget et babytjek inden for de første 3 mdr. efter fødslen. Men en osteopatisk undersøgelse kan foretages mellem barnet er 3 og 12 mdr.

Kontakt

SAMARBEJDSPARTNERE

Bliv medlem

Ring til os