Babybehandling

I Fysikken Ringsted tilbyder vi babybehandling, hvor vi undersøger og behandler babyer og små børn på deres præmisser – på en sjov og legende måde. Både de nyfødte og lidt ældre børn kan have god gavn af at blive behandlet, og det gøres ved brug af blide og specialiserede osteopatiske teknikker, der løsner og afspænder.

I Fysikken Ringsted har Katrine Magnussen specialiseret sig indenfor babybehandling og behandling af børn. Hun forsøger hele tiden at udvikle sine kompetencer indenfor området med undersøgelse og behandling af babyer og børn. 

Katrines tilgang til behandlingen af de mindste er legende, hvor det foregår på barnets præmisser, både i fht. at behandlingen ikke bliver for langvarig og babyen eller barnet måske bliver overstimuleret, men også ifht. de babyer og børn, der ikke kan ligge stille på briksen og har brug for lidt afveksling eller at sidde hos mor eller far under behandlingen.

Behandling af babyer

Man kan både undersøge og behandle forebyggende og dermed tage tingene i opløbet, eller man kan behandle ud fra de symptomer babyen har. Det kan fx være:

 • Øget refluks eller silent refluks (gylp)
 • Savler meget
 • Græder meget og evt. er utrøstelige
 • Favoritside eller skævheder i krop og nakke (asymmetri)
 • Torticollis
 • Søvnproblemer
 • Fordøjelses og afføringsproblemer eller kolik
 • Sen motorisk udvikling

Graviditeten kan være hård for babyen der ligger inde i mors mave, babyen kan få fejlstillinger i kranie og nakke, pga. fx for lidt plads i livmoderen, hvis det fx er en stor baby og babyen har ligget på samme måde under hele graviditeten eller hvis der er tvillinger.

Derudover kan selve fødslen give problemer hvis babyen har siddet fast i bækkenet eller er blevet taget med tang, sugekop eller ved kejsersnit, dette kan også føre til fx torticollis, hvor hovedet drejer og hælder til den ene side og dermed kan give fladt baghoved.

Osteopati søger at genskabe normal bevægelighed og normalisere ubalancer i kroppen ved behandling af bl.a. nerve- og organsystemet.

Første konsultation ved babybehandling

Babys første konsultation tager ca 45 minutter. Her spørges der bl.a. ind til om babyen får bryst- eller flaske mælk, om der er problemer med at sutte eller synke, søvn, hvordan moren havde det under graviditet og fødsel, m.m. Herefter undersøges babyen grundigt, både omkring kranie og nakke, rygsøjle, bækken og organer, med nænsomme tryk og behandles ud fra osteopatiske og kranio sakral principper.

Behandling af børn

Der kan være flere årsager til at børn har brug for behandling. Det kan være grundet en skade/ traume eller inaktivitet, men det kan også sagtens være problematikker der allerede opstod da de var babyer. Problemerne kan fx være:

 • Fordøjelses problemer og ondt i maven
 • Vredesudbrud
 • Koncentrationsbesvær, svært ved at falde til ro om aftenen/ sove
 • Hovedpine og smerter i nakken
 • Motoriske problemer

Bestil en tid til at få undersøgt og behandlet din baby eller barn hos vores fysioterapeut og osteopat Katrine Magnussen, er dit barn motorisk udfordret kan du med fordel også bestille en tid hos vores fysioterapeut Mette Winther.

+45 57 61 24 65

 • Kan babyer have gavn af osteopati?

  Babyer kan stor gavn og glæde af at komme til en Osteopat. Babyer kan få fejlstillinger under graviditeten, hvis der eksempelvis er for lidt plads i livmoderen. En Osteopat undersøger og behandler babyen eller barnet ud fra dens præmisser.

 • Hvilke babybehandlinger tilbyder en Osteopat?

  Osteopati til babyer og børn kan bl.a. hjælpe mod søvnproblemer, motoriske udfordringer, asymmetri eller øget refluks. En Osteopat kan også hjælpe børn, der oplever hovedpiner, koncentrationsproblemer og fordøjelsesproblemer.

 • Kan babyer komme i behandling hos osteopater?

  Osteopati kan hjælpe med at genoprette en normal bevægelighed og balance hos babyer og børn. Behandlingen hos osteopaten er nænsom, og foregår ud fra barnets principper.

Kontakt

SAMARBEJDSPARTNERE

Bliv medlem

Ring til os