Efterfødsel

Tiden efter fødsel vil for mange være en rutsjebanetur, hvor hormoner, bekymring og manglende søvn kommer i spil.

Om du har haft en vaginal fødsel eller har født ved kejsersnit, vil der være behov for at træne kroppen op igen. Fødslen i sig selv er et maratonløb for kroppen, men selve graviditeten er også hård, grundet den øgede vægt du har båret rundt på i flere måneder.

Hvornår din krop er klar til at træne og bevæge sig er meget individuelt. Kroppen er klar, når du mentalt føler et overskud og en lyst til at starte med at træne.

Vi har kvinder, der starter 4-5 uger efter fødsel, men har også kvinder der først starter 2 til flere år efter.

Overordnet set er ingen træning rigtig eller forkert, når du skal træne kroppen op efter fødsel. Det handler mest om, at din bækkenbund kan klare belastningen og uden at have en tyngdefornemmelse, samt at træningen giver dig mere energi.

Vores anbefaling er at starte så småt med at aktivere din bækkenbund efter fødslen. Gå nogle små ture uden at du får smerter i leddene. Og bare nyd den første tid, hvor ro og nærvær er det vigtigste. Sig nej til for mange besøg og nyd den første tid sammen som familie.

Når lysten er der, kan du få en udvidet undersøgelse af din bækkenbund, mavemuskler og kroppen generelt. Du kommer til et 8-ugers tjek hos egen læge og her vil din læge vurdere, om du kan knibe/aktivere din bækkenbund. Der er dog flere facetter, som din bækkenbund skal kunne – den skal kunne knibe maksimalt inden et nys, være udholdende når du står flere timer og rokker din baby, skal kunne knibe hurtigt og så skal vi også kunne slappe af i den igen. Derudover skal du have kontakt til dine mavemuskler igen. De er som regel blevet naturligt delt under graviditeten og skal nu til at bruges igen.

I Fysikken kan vi vejlede dig i din tid efter fødsel. Der er en stor jungle af muligheder på nettet, og vi kan for dig sorterer lidt i den store mængde. Vores tilbud kan være træning individuelt eller træning på hold, hvor der også både er for- og efterundersøgelse.

Hvis kroppen giver smerter, kan vi hjælpe dig.

+45 57 61 24 65

  • Hvor kan jeg begynde at træne efter en fødsel?

    Det er meget individuelt, hvornår kvinder er klar til at træne efter en fødsel. Nogle starter med at træne indenfor nogle uger, mens andre først er klar efter et par år. Det hele kommer an på, hvornår din krop og dit mentale overskud er klar til at være aktiv igen.

  • Hvordan kommer jeg i gang med træningen efter fødslen?

    Vi kan hjælpe dig med vejledning og træningsprogrammer, så du kan få en god opstart på træningen. Vi ved, at det kan være hårdt og svært at komme i gang efter en fødsel, og derfor lytter vi også meget til, hvor stort dit mentale overskud er.

Kontakt

SAMARBEJDSPARTNERE

Bliv medlem

Ring til os