Babyers favoritside

Har din baby en favoritside, så er det heldigvis noget, vi kan gøre noget ved i Fysikken.

Du har måske fået at vide af din sundhedsplejerske, at din baby har en favoritside, eller at der er banan eller c-form, og måske har du også selv lagt mærke til, at din baby helst kun vil kigge til den ene side eller kun ammes på det ene bryst.

Favoritside opstår, når nakken ikke har fri bevægelighed, det kan skyldes dårlige vaner, som fx at man altid bærer babyen på den samme arm, placerer babyen så “det der er spændende” altid sker på den samme side, eller at babyen fikseres på en måde, så den altid ligger i den samme stilling.

Favoritside kan også opstå som følge af disse ting:

  • Langvarige fødsler hvor babyen har siddet fast i bækkenet, og hvor man fx har brugt sugekop til at få baby ud.

  • Hvis babyen er meget stor, eller der har ligget tvillinger inde i maven, og der dermed har været lidt trangt med plads.

  • Akut kejsersnit hvor baby har skullet hurtigt ud.

  • Låsninger i nakken eller bækkenet.

Favoritside skal behandles, da det kan give skævheder i kraniet, som fx fladt baghoved. Derudover kan favoritside give motoriske udfordringer og gøre det svære for babyen at lære at krydskoordinere.

+45 57 61 24 65

  • Hvordan får babyer en favoritside?

    Hvis en baby bliver fikseret på den samme side hver gang eller bliver båret på den samme måde, kan det resultere i, at babyen får en favoritside, som kan give skævheder i kraniet, motoriske udfordringer og koordineringsvanskeligheder.

Kontakt

SAMARBEJDSPARTNERE

Bliv medlem

Ring til os