Refluks hos babyer

Refluks eller silent refluks er en tilstand hvor mavesyre kommer op i spiserøret. Det er helt normalt, at babyer gylper, det gør de fordi mavesækken og spiserøret stadigvæk er umodent, og fordi babyen primært lever af flydende føde. Mange faktorer spiller ind på refluks, men der hvor man skal være opmærksom er, når babyen ikke kan lide at ligge på ryggen, græder eller skriger meget, spiser ofte og spiser små portioner eller gylper meget eller ligefrem kaster op.

De traditionelle tiltag der ofte bliver taget i brug er fortykning af føden til babyen, positionering eller medicinering ved brug af fx Nexium. Man skal dog huske, at når man medicinerer at der altid bivirkninger, og at det for mange kan give maveproblemer.

Katrine Magnussen behandler babyen med manuelle teknikker, der afhjælper spændinger i kroppen, som kan have indflydelse på refluks. Derudover er det vigtigt, at den forældre der er med inddrages i behandlingen, således at øvelser kan laves derhjemme.

Flere ting kan have indflydelse på refluks, herunder også stramt tungebånd. Derfor bliver der altid lavet en grundig undersøgelse også af tungens mobilitet.

+45 57 61 24 65

Kontakt

SAMARBEJDSPARTNERE

Hør mere

Ring til os