Sportsfysioterapi

Idræts- og sportsskader kan opstå hos alle, både professionelle sportsudøvere og fritidsudøvere. En idræts- eller sportsskade kan opstå akut eller som resultat af en overbelastning gennem længere tid. Skaden sker typisk, når vævet i et bestemt område af kroppen udsættes for belastninger, der overstiger vævets styrke.

I Fysikken ser vi dagligt idrætsskader både fra eliteidrætsudøvere, bla. TMS liga hold og 1 divisionshold i håndbold, samt fra alle glade motionister som pådrager sig alt fra et overbelastet knæ til ødelagt kraveben ved cykelstyrt.

Det som er vigtigt, er ikke kun den direkte startende behandling af skaden, som vi naturligvis afhjælper ved direkte og præcis stimulering. Vi er også skarpe til at kunne hjælpe idrætsudøveren i den besværlige og kedelige periode, der følger skaden, som er ekstremt vigtig.

Tiden fra skaden er opstået, til man er i gang igen er lidt af en gråzone, hvor man går fra at klare almindelige ting som fx bare at kunne gå og påbegynde belastning på den skadede kropsdel, til at kunne give den fuld gas igen, uden at ”falde i” ved enten at overstimulere eller understimulere.

Det kan være svært selv at klare genoptræningen og vide, hvad der skal gøres. Alle kommer med råd, og man læser måske på nettet om skader, og det gør det ofte endnu sværere at finde den røde tråd.

I Fysikken står vores uddannede fysioterapeuter og sportsfysioterapeuter klar til at hjælpe dig.

Skader i forbindelse med sportsfysioterapi

Typiske skader kan være:

  • Knæskader, fx menisk og korsbåndsskader samt overbelastningsskader af knæet
  • Fod og ankelleds skader – fra en forvridning i anklen til en irriteret hælspore
  • Hofteskader og lyskeskader samt overbelastet sædemuskler, der kan give udstråling til baglåret
  • Rygskader – ikke altid kun når der dyrkes sport, det kan også være daglige smerter, der ofte kommer lidt tilfældigt og som ikke altid bedres af træning
  • Skulderskader – fra traumatisk vrid med indre skulder læsion til følge, eller overbelastede muskler som giver smerter ved skulderløft og ved at ligge på skulderen om natten

Disse skader er naturligvis kun et udpluk af mange af de idrætsskader, vi ser og behandler i Fysikken.

Det som vi er gode til, er at se sammenhænge og kædedannelser. Forstået på den måde at selv om du har smerter i lysken, kan disse godt været opstået i og komme fra ryggen og har derfor ikke noget med selve lysken at gøre. Smerter i armen kan fx komme fra nakken. Det betyder, at smerter lyver, og det kræver, at man finder ud af, hvor der skal behandles og ikke kun, hvor smerten føles.

Det kan vi i Fysikken.

SAMARBEJDSPARTNERE

Clear
Cache