Sportsfysioterapi

Idræts- og sportsskader kan opstå hos alle, både professionelle sportsudøvere og fritidsudøvere. En idræts- eller sportsskade kan opstå akut eller som resultat af en overbelastning gennem længere tid. Skaden sker typisk, når vævet i et bestemt område af kroppen udsættes for belastninger, der overstiger vævets styrke. I disse situationer kan der være behov for behandling med sportsfysioterapi.

I Fysikken ser vi dagligt idrætsskader både fra eliteidrætsudøvere, bla. TMS liga hold og 1 divisionshold i håndbold, samt fra alle glade motionister som pådrager sig alt fra et overbelastet knæ til ødelagt kraveben ved cykelstyrt.

Det er ikke kun vigtigt at sørge for den direkte startende behandling af skaden, som vi naturligvis afhjælper ved direkte og præcis stimulering. Det er næsten lige så vigtigt, hvis ikke mere vigtigt, at der i sportsfysioterapien er fokus på den besværlige og kedelige periode, der følger skaden. Også her kan vi være behjælpelige.

Tiden fra skaden er opstået, til man er i gang igen, er lidt af en gråzone, hvor man går fra at klare almindelige ting som fx bare at kunne gå og påbegynde belastning på den skadede kropsdel, til at kunne give den fuld gas igen, uden at ”falde i” ved enten at overstimulere eller understimulere.

Det kan være svært selv at klare genoptræningen og vide, hvad der skal gøres i forbindelse med en sportsskade. Alle kommer med råd, og man læser måske på nettet om sportsskader, og det gør det ofte endnu sværere at finde den røde tråd.

I Fysikken står vores uddannede fysioterapeuter og sportsfysioterapeuter klar til at hjælpe dig.

Skader i forbindelse med sportsfysioterapi

Typiske skader kan være:

 • Knæskader, fx menisk og korsbåndsskader samt overbelastningsskader af knæet
 • Fod og ankelleds skader – fra en forvridning i anklen til en irriteret hælspore
 • Hofteskader og lyskeskader samt overbelastet sædemuskler, der kan give udstråling til baglåret
 • Rygskader – ikke altid kun når der dyrkes sport, det kan også være daglige smerter, der ofte kommer lidt tilfældigt og som ikke altid bedres af træning
 • Skulderskader – fra traumatisk vrid med indre skulderlæsion til følge, eller overbelastede muskler som giver smerter ved skulderløft og ved at ligge på skulderen om natten

Disse skader er naturligvis kun et udpluk af mange af de idrætsskader, vi ser og behandler i Fysikken.

Det som vi er gode til, er at se sammenhænge og kædedannelser. Det skal forstås på den måde, at selv om du har smerter i lysken, kan disse godt været opstået i og komme fra ryggen og har derfor ikke noget med selve lysken at gøre. Et andet eksempel er, at smerter i armen kan fx komme fra nakken. Smerter kan altså godt lyve, og det kræver, at man finder ud af, hvor der skal behandles og ikke kun, hvor smerten føles. Dette afdækker vi som en del af vores sportsfysioterapi.

+45 57 61 24 65

 • Hvad er sportsfysioterapi?

  Sportsfysioterapi er effektivt mod idræts- og sportsskader. Disse kan opstå akut på grund af overbelastning gennem længere tid. I fysioterapi undersøges skaden grundigt, hvor der herefter bliver lavet en genoptræningsplan målrettet til den enkelte.

 • Hvilke skader kan sportsfysioterapi behandle?

  Ved idræts- og sportsskader går det typisk ud over knæene, fødderne, ryggen, hofterne og skuldrene. Skaderne kan skyldes flere ting, hvorfor de også undersøges grundigt. Den grundige undersøgelse giver fysioterapeuten en bedre mulighed for at udarbejde en skræddersyet og målrettet genoptræningsplan.

Kontakt

SAMARBEJDSPARTNERE

Bliv medlem

Ring til os