Knæsmerter

I Fysikken er vi specialiserede i undersøgelse og behandling af knæsmerter og knæskader. Knæskader er noget af det, vi ser rigtig meget i klinikken. Det kan være alt fra overbelastningsskader til traumatisk opståede skader, og disse ses både i forbindelse med idræt, arbejde og fritid.

I og omkring knæet er der mange forskellige strukturer, der kan tage skade. Det er derfor også rigtig vigtigt, at man bliver undersøgt ordentligt, når man oplever smerter i knæet, så den mest optimale behandling og evt. genoptræning kan blive sat i værk.

De klassiske strukturer i knæet – og som de fleste kender til – er vores ledbånd og menisker, og det er ofte disse, der bliver skadet. En anden type skade man ikke snakker så meget om i forbindelse med knæ er muskelskader. Disse kan også sagtens opstå akut i forbindelse med sport eller anden fysisk aktivitet, og langt de fleste sker ved pludseligt stræk eller slag.

I 2019 kom en faglig artikel frem, som belyste behandling af akutte muskelskader. Konklusionen var, at tidlig genoptræning efter muskelskade er altafgørende for hurtig tilbagevenden til normal aktivitet – og det gælder også med knæsmerter.

Symptomer og diagnoser for knæsmerter

Årsager til knæsmerter kan være:

 • Bruskskader, fx bag på knæskallen
 • Artrose
 • Smerter i patellasenen, smerter foran på knæet
 • Løberknæ
 • Osgood schlatter
 • Springerknæ
 • Menisk
 • Korsbånd
 • Ustabil core, hofte, knæ, ankel

Vi har specialiserede knæhold mandag og torsdag, hvor man har mulighed for at deltage efter konsultation hos en af vores fysioterapeuter eller osteopater. Du kan med fordel bestille tid hos en af vores osteopater Katrine Magnussen eller Christian Harder eller en af vores fysioterapeuter. Se vores behandlere her.

GLA:D hold

Artrose er den mest udbredte gigtsygdom. Hver femte dansker har symptomer på artrose, som er kendetegnet ved ledsmerter og tab af funktionsevne. Artrose er relateret til høj alder, overvægt, fysisk inaktivitet og svag muskelfunktion.

GLA:D er et specifikt uddannelses- og træningstilbud til alle med symptomer på artrose i knæ- og/ eller hofteled.
Formålet med GLA:D træning er at reducere smerter gennem træning og viden for på den måde at forbedre funktionen og lette dagligdagen samt undgå eller udsætte en operation.

Patientundervisningen er et vigtigt element, hvor man lærer om artrosens kendetegn, risikofaktorer, symptomer, behandlingsmuligheder, træning og fysisk aktivitet, smertehåndtering, hjælp til selvhjælp m.m.

+45 57 61 24 65

 • Hvad skyldes knæsmerter?

  Knæsmerter kan opstå af mange grunde. Det kan bl.a. skyldes en meniskskade, en korsbåndsskade, bruskskader, slidgigt og smerter i forreste del af knæet. Knæet er komplekst, fordi der er mange strukturer i leddet, og derfor kan smerterne skyldes flere ting.

 • Hvordan behandler en fysioterapeut knæsmerter?

  En fysioterapeut i Ringsted kan hjælpe med at skræddersy et genoptræningsforløb, som passer til dig og dine begrænsninger. Med den rigtige genoptræningen, bliver knæet og muskulaturen rundt om knæet styrket, så smerterne mindskes.

Kontakt

SAMARBEJDSPARTNERE

Bliv medlem

Ring til os