Baby og børnebehandling i Fysikken


Osteopatisk behandling til babyer og børn.

I Fysikken Ringsted undersøger og behandler vi babyer og små børn på deres præmisser – på en sjov og legende måde. Både de nyfødte og lidt ældre børn kan have god gavn af at blive behandlet og det gøres ved brug af blide og specialiserede osteopatiske teknikker, der løsner og afspænder.

I Fysikken Ringsted har Katrine Magnussen specialiseret sig indenfor behandling af babyer og børn. Hun forsøger hele tiden at udvikle sine kompetencer indenfor området med undersøgelse og behandling af babyer og børn.

Katrines tilgang til behandlingen af de mindste er legende, hvor det foregår på barnets præmisser, både i fht. at behandlingen ikke bliver for langvarig og babyen eller barnet måske bliver overstimuleret, men også ifht. de babyer og børn der ikke kan ligge stille på briksen og har brug for lidt afveksling eller sidde hos mor eller far under behandlingen.

Behandling af babyer:

Man kan både undersøge og behandle forebyggende og dermed tage tingene i opløbet, eller man kan behandle ud fra de symptomer babyen har.
Det kan fx være:

– Øget refluks eller silent refluks (gylp)
– Savler meget
– Græder meget og evt. er utrøstelige
– Favoritside eller skævheder i krop og nakke (asymmetri)
– Torticollis
– Søvnproblemer
. Fordøjelses og afføringsproblemer eller kolik
– Sen motorisk udvikling

Graviditeten kan være hård for babyen der ligger inde i mors mave, babyen kan få fejlstillinger i kranie og nakke, pga. fx for lidt plads i livmoderen, hvis det fx er en stor baby og babyen har ligget på samme måde under hele graviditeten eller hvis der er tvillinger.

Derudover kan selve fødslen give problemer hvis babyen har siddet fast i bækkenet eller er blevet taget med tang, sugekop eller ved kejsersnit, dette kan også føre til fx torticollis, hvor hovedet drejer og hælder til den ene side og dermed kan give fladt baghoved.

Osteopati søger at genskabe normal bevægelighed og normalisere ubalancer i kroppen ved behandling af bl.a. nerve- og organsystemet.

Babys første konsultation:

Babys første konsultation tager ca 45 minutter. Her spørges der bl.a. ind til om babyen får bryst- eller flaske mælk, om der er problemer med at sutte eller synke, søvn, hvordan moren havde det under graviditet og fødsel, mm. Herefter undersøges babyen grundigt, både omkring kranie og nakke, rygsøjle, bækken og organer, med nænsomme tryk og behandles ud fra osteopatiske og kranio sakral principper.

Behandling af børn:

Der kan være flere årsager til at børn har brug for behandling. Det kan være grundet en skade/ traume eller inaktivitet, men det kan også sagtens være problematikker der allerede opstod da de var babyer. Problemerne kan fx være:

– Fordøjelses problemer og ondt i maven
– Vredesudbrud
– Koncentrationsbesvær, svært ved at falde til ro om aftenen/ sove
– Hovedpine og smerter i nakken
– Motoriske problemer

Ønsker du at bestille en tid til dit barn? Kontakt os her:

📧 fysikken@fysikken.dk
☎️ 57612465
🌍 www.fysikken.dk

SAMARBEJDSPARTNERE

Bliv medlem

Ring til os