Ryghold – fortsætter, m/ Mie

Ryghold-fortsætter er et ryghold for dig med et forholdsvis godt funktionsniveau. Det vil sige, at du godt kan løfte lettere vægte.

Træning af ryggen og hele kroppen generelt er for livet. Når du først har haft et rygproblem, er der større risiko for et tilbagefald. Ryghold-fortsætter er vedligeholdende træning og styrke af ryggen og hele kroppen for at forhindre/mindske og forebygge rygsmerter.

Efter en periode med rygsmerter og eventuel stivhed er der behov for at få bevæget kroppen og ryggen igen. Du er måske der i dit forløb

  • hvor du godt kan lave gulvliggende øvelser, men er bange/nervøs for at tage det ene skridt yderligere med din træning.

  • Har svært ved at vedligeholde træningen hjemme, da du kun træner, når det gør ondt.

  • Stivheden i ryg og måske resten af kroppen gør det svært at træne

Ryghold-fortsætter er bygget op med en start med for eksempel lette liggende øvelser med fokus på at aktivere sin core, bækkenbund og stabilisere ryggen eller stabilitet og mobilitet på en stor pilates bold. Derefter er der cirkeltræning, hvor øvelserne er med fokus på ryggen, men mave, arme, ben og balancen er også med. Her bruges der redskaber som kettlebell, håndvægte, vægtstænger, bolde, catslides mm.

Der arbejdes som regel i 40 sek. – der er tid til at komme roligt videre til den næste øvelse.

Niveauet er hårdere, men justeres altid efter den enkelte. Det er en forudsætning af, at man kan aktivere sin bækkenbund og core.

Der er stor fokus på teknik – man lære at bruge kroppen og aktivere de muskler, som ryg-, balde og mavemuskler, der har været inaktivere. Derudover kommer pulsen lidt op.

Ryghold-fortsætter er for alle, der har eller har haft rygproblemer, som ønsker at vedligeholde træningen af ryggen.

Før holdet starter anbefales det at bruge 10-15 min på opvarmning inde i fitness afdelingen.

Kontakt

SAMARBEJDSPARTNERE

Bliv medlem

Ring til os