Ryghold – begynder m/ Mie

Smerter i ryggen kan være meget validerende og give udfordringer i dagligdags bevægelser. Ofte går man og kompenserer for smerten, bliver skæv og er måske bange for at bruge kroppen og komme ud i de positioner, der giver smerte. Årsagen til dine rygsmerter kan være discus prolaps, hold i ryggen, slitage, uspecifikke smerter eller en helt anden årsag. Du kan have lokalt ondt eller have udstrålende smerter.

På ryghold – begynder tilrettelægges træningen efter dit niveau. Træningen foregår efter princippet følg mig, og vil være styrkerelaterende øvelser med fokus på at styrke ryggen igen.

Mange med smerter i ryggen skal lære at stole på den igen og kunne bruge sin core-muskulatur, sin bækkenbund og ikke være bange for at bruge ryggen igen. Derfor er mange af øvelser med fokus på at aktivere coren.

Når man har ondt i ryggen bliver man oftest stiv i ryggen – der vil derfor være øvelser hvor vi med mobiliserende og blide øvelser bevæger rygsøjlen igen, også i de retninger hvor man kan have smerte.

Til sidst er der også fokus på vores vejrtrækning. Mange holder vejret når de har ondt eller trækker vejret overfladisk. For at give musklerne de bedste betingelser samt skabe ro i kroppen er det nødvendigt med en optimal vejrtrækning.

Øvelserne er generelt lette med mange indlagte små pauser. Der bruges som udgangspunkt egen kropsvægt med få redskaber som pilates bold eller foam roller. Vi er primært liggende på gulv, det er derfor en forudsætning at du kan komme op og ned fra gulvet.

 

Rygholdet – begynder er for dig, der har en del smerter og skal i gang med at træne igen eller er lidt nervøs for at bruge den. Det er et lille hold. Alle øvelser justeres efter dit niveau og det du kan på dagen.

Under træningen snakkes der om forskellige måder at bruge kroppen på, der grines og man kan med de andre holddeltagere spejle sig eller få en snak om deres forløb, hvis man ønsker det.

Det er en forudsætning for at deltage på holdet at man kan aktivere sin bækkenbund eller coremuskulatur – så hvis du er i tvivl om dette, så book en tid hos en af vores fysioterapeuter.

Kontakt

SAMARBEJDSPARTNERE

Bliv medlem

Ring til os