Mobility

Hvorfor mobility er noget for alle – også for dig!
Ofte bevæger vi os på samme måde igennem hverdagen, men gennem skader, hverdagsaktiviteter, arbejde, træning – både den hårde og den mindre hårde, gentagne ensidige bevægelser, stillesiddende aktiviteter osv. kommer der gentagne belastninger på leddene i kroppen og dermed kan den fulde bevægelighed i leddene falde.

Fuld bevægelighed er vigtigt for blodforsyningen til leddet og dets omkringliggende strukturer, for kun på den måde at få mest mulig næring.
Et mindre funktionsdygtigt led vil begynde at kompensere og med tiden kan kompensationer føre til smerter, også andre steder i kroppen end der hvor et led er mindre bevægeligt og kan med tiden føre til skader også i de områder, som i første omgang slet ikke var relateret til det eller de mindre bevægelige led.

På mobility holdet genskaber vi mere funktionsdygtige led, led der er smurt med den væske som findes indeni, nemlig synovialvæske, som nærer leddet og når led bevæges og der kommer næring til, fjerner man samtidig også de affaldsstoffer der ophober sig i dem.

Mobility foregår med teknikker indenfor dynamic stretching, yoga og funktionelle stræk herunder fx at sidde i en slutposition som squat og lave spænde ud. Der bruges ligeledes forskellige redskaber som fx lacrossebolde, foamroller, elastikker og mini foamroller, dette kan fx benyttes til at udspænde fascien under foden.

Holdet tager kun 30 minutter og alle burde gøre deres led den tjeneste at finde tiden og deltage på det! Mobility kan ligesom det meste anden træning ikke stå alene og er kun et supplement til anden træning.

Skal du have nogle mobility øvelser med på vejen?
Her har du 3 stk for benene, de er med til at øge mobiliteten og bevægeligheden omkring bækken, hofter, knæ, ankler, fødder og tæer. Har du ikke prøvet dem endnu, så er det på tide!

TILBAGE TIL OVERSIGT
Kontakt

SAMARBEJDSPARTNERE

Bliv medlem

Ring til os