HIIT

HIIT & FysioCross er træningsformer der tager udgangspunkt i høj intensitets træning. HIIT tager ca 30 minutter og du skal være varmet op inden, hvor FysioCross tager en time fra start til slut inkl. opvarmning og nedkøling. 

HIIT træning står for Høj Intensitets Interval Træning og det giver et meget godt billeder af hvad det er holdet er bygget op omkring, nemlig høj puls og effektiv styrketræning.

Der bruges ikke tid på at varme op på selve holdet, så det skal deltagere på holdet sørge for at have gjort inden da. Opvarmning er vigtigt for at forebygge skader, men hvordan man gør det, om det er en tur på cyklen, romaskinen eller en kort løbetur inden, er lige meget, bare man er blevet bevæget igennem.

På selve HIIT holdet starter vi med at gennemgå dagens øvelser. Øvelserne kan bestå af alt fra løb og hop over stepbænk til squat og kettlebell swing. Instruktøren skal nok sørge for at tilpasse øvelserne, så deltagerne kan følge med. Så du skal ikke være nervøs for at melde dig på holdet, selvom du fx ikke kan løbe eller hoppe og ellers føler dig kropsligt stærk. 

Intervallerne af træningen kan være bygget op som en tabata det vil fx sige 20 sekunders arbejde og 10 sekunders pause gange 8 omgange. Det kan også være en EMOM, som betyder Every Minute On the Minute og det betyder egentlig bare at der startes på en ny øvelse hvert nye minut. Hvordan opbygningen ser ud på dagen kan skifte fra gang til gang.

HIIT vil på effektiv vis forbedre konditionen og øge forbrændingen på en høj-intensiv og effektiv måde. Med HIIT skal du ikke stå i flere timer og lave kedelig cardio træning eller bruge flere timer på et cykelhold. 

Tanken bag HIIT er at du på relativt kort tid forbrænder og har været igennem din træning. På den måde går du hjem igen med en god portion velbehag og udmattelse i kroppen, men uden at gå direkte hjem og tømme køleskabet for alt hvad der er af mad. HIIT er en intelligent måde at træne på, hvor du ikke tømmer musklernes energidepoter fuldstændigt. Således kan træningsmetoden sagtens bruges som vægtreducerende træning.

TILBAGE TIL OVERSIGT
Kontakt

SAMARBEJDSPARTNERE

Bliv medlem

Ring til os