Knæhold

KNÆHOLDENE I FYSIKKEN-RINGSTED HENVENDER SIG TIL ALLE PATIENTER MED KNÆPROBLEMER 

Knæholdene i Fysikken – Ringsted henvender sig til alle patienter med knæproblemer. Herunder før/efter rekonstruktion af korsbånd, menisk-læsion, artroskopi (kikkertundersøgelse) . Samt også kroniske tilstande som slidgigt og uspecifikke smerter der skal støttes op til at kunne klare belastning igen. Der er plads til dig uanset alder og dit fysiske niveau da træningen individualiseres i forhold til dine fysiske muligheder og målsætning.

Dig der har fod eller hofteproblemer kan også deltage på holdet da vi træner bredt, dvs. hele kropskæden-fod/knæ/hofte trænes da vores krop er sammenhængende og derfor skal trænes holistisk.

Før holdstart tilbydes individuel konsultation hos en fysioterapeut indeholdende interview og forundersøgelse af dit knæ, samt individuel rådgivning og planlægning af dit forløb.

Træningen indeholder typisk fælles opvarmning efterfulgt af specifikke styrke og stabilitetsøvelser for knæet, herunder balance og koordination, dette for at øge bevidstheden til knæet og dets omkringliggende strukturer men også for at starte blidt ud, så vi ikke bare går lige på og hårdt. Det er en vurdering at deltagerne klarer træningen bedst og får mest ud af den, hvis der startes med rolig feedback fra sanser, herunder vestibulærsansen og proprioceptionen,også kaldet balance- og ledstillingssansen. Det øger nemlig samspillet mellem hjerne og krop.

Der arbejdes som cirkeltræning, men med fokus på den enkeltes problem, smerter og udgangspunkt. Det giver rigtig god mening at arbejde på denne måde, fordi man måske bliver lidt længere tid i hver øvelse og på den måde enten kan arbejde lidt længere tid og på et svære niveau eller med mange pauser på et lavere niveau.

Der sluttes typisk af med udspænding, dette for at øge bevidstheden på knæet og de omkringliggende strukturer.

Formålet med træningen er at øge knæets styrke og stabilitet, for på den måde at behandle og forebygge yderligere gener omkring knæet samt opnå fuld funktionsniveau.

Fysioterapeuter Nicolai Andreasen & Johnny Andreasen

Kontakt

SAMARBEJDSPARTNERE

Bliv medlem

Ring til os