SeniorStærk – inkontinens hold

SeniorStærk er et holdforløb med fokus på træning af bækkenbunden. Forløbet er målrettet dig, der enten har problemer med at holde på vand, luft eller afføring, eller dig der ønsker at forebygge problemer senere i livet. SeniorStærk er for dig der er 50+. Træningen foregår på små hold af 6-8 personer og varetages af gyn/obs fysioterapeut Nanna, der er specialuddannet inden for feltet.

For mange er det svært at holde på vand, luft og afføring (det vi også kalder inkontinens) ved almindelige dagligdags aktiviteter – og for andre kan det være svært at nå ud på toilettet. Inkontinens er desværre meget tabubelagt, selv om næsten hver 3. kvinde over 50 år, og hver 6. mand over 75 år der lider af inkontinens. Derfor er formålet med SeniorStærk også at skabe opmærksomhed på problemet – og minde om at der er hjælp at hente. Hele 3 ud af 4 kvinder får en god effekt af et forløb med fokus på bækkenbundstræning – og mange kommer helt af med deres problemer.

Forløbet strækker sig over 10 uger. Igennem forløbet vil du blive klogere på hvordan din bækkenbund fungerer, hvordan du skal træne den, og hvad du ellers skal være opmærksom på: herunder gode og dårlige vaner, hjælperedskaber til at holde tæt og hvordan du for eksempel sidder ordentligt på toilettet. 

Du vil i starten af forløbet få en start undersøgelse, hvor vi får en snak om hvad dit problem er, får testet din bækkenbundsstyrke og får udleveret et lille spørgeskema. Efter 10 ugers træning, afslutter vi med en undersøgelse igen, og får en samtale om, hvordan det er gået, og hvordan du skal fortsætte din træning. Selve træningen vil være et miks mellem bækkenbundstræning, bevægelsestræning og stabilitetstræning omkring coremuskulaturen for at bidrage til optimale arbejdsforhold for din bækkenbund.

SeniorStærk starter løbende, så hold øje med hjemmesiden, eller skriv direkte til Fysikken på mail fysikken@fysikken.dk for at høre hvornår næste forløb starter. 

Pris: 1999 kr (Prisen inkluderer start- og slutundersøgelse, og 10 ugers træning)

Gynækologisk Fysioterapeut Nanna Larsen

Kontakt

SAMARBEJDSPARTNERE

Bliv medlem

Ring til os